Sportparticipatie

Sportparticipatie

Het is een bekend fenomeen, het zogenaamde “balgevoel”, waaraan wordt gerefereerd wanneer een balsporter een zijstap doet in één van de andere balsporten en een goed resultaat of een goede prestatie neerzet. Wij zien het bijvoorbeeld bij voetballers die tijdens en na een succesvolle voetbalcarrière op de golfbaan ook fantastisch presteren en een zeer lage handicap bereiken. Dus het “balgevoel” is niet alleen een uitdrukking maar is een bijna wetenschappelijk bewezen fenomeen.

Een sportclub functioneert als een sociaal centrum waar men vanaf de pupillen samen met de leeftijdgenoten een teamsport uitoefent en samen door de jaren heen een hechte band smeedt voor de rest van het leven. Maar op een bepaalde leeftijd, of bij blessures, is het uitoefenen van sommige sporten niet meer haalbaar en verdwijnt het “sportnetwerk” in de meeste gevallen. De vriendenclub valt uit elkaar en de sportclub verliest zijn leden omdat de reden om naar het sportpark te gaan er niet meer is.

Stel dat de sportclub ervoor kan zorgen dat de leden tijdens en na het uitoefenen van hun sport, ongeacht hun leeftijd en fysieke situatie, toch met elkaar in een sportief verband kunnen doorgaan. Zij blijven dan lid van de sportclub, samen met hun vrienden. Voor de sporters zou dit goed zijn en voor de sportclub zal dit ook positief uitpakken.

Het concept dat Golflink voor sportclubs organiseert, is gebaseerd op het idee om sportclubs te ondersteunen door, parallel met hun huidige sport, ook een sectie met golf op te starten en golf aan te bieden als een laagdrempelige sport aan hun leden. Doordat de club zelf de nieuwe golfclub in handen heeft ontstaat er geen situatie van “kannibalisme” tussen de sporten binnen de club, maar juist een grotere variatie aan  sportieve mogelijkheden.

Dit project hebben we in samenspraak met de NOC/NSF en diverse lokale sportorganisaties opgezet. Inmiddels zijn de eerste pilots in de omgeving Rotterdam gestart met een hockey- en een voetbalclub.

Ontwikkeling MyGolf.life

Ontwikkeling MyGolf.life

Voor GVN, GCN en iGolf ontwikkelde Golflink een nieuw software systeem onder de naam MyGolf.life. Vanaf 2022 komt het systeem ook beschikbaar voor andere verenigingen.

MyGolf.life biedt een basismodule voor de ledenadministratie (eventueel inclusief facturatie), NGF-registratie en qualifying scorekaarten verwerking voor leden en 1-op-1 connectie met de Golf.nl app. Daarnaast is er een complete wedstrijdmodule met een kalender, online inschrijving (evt incl directe betaling), startlijsten, uitslagen, klassementen etc.

De leden beschikken over een overzichtelijk en modern persoonlijk dashboard, dat ook is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

 

Prijsstelling

Prijsstelling

De laatste tijd is er door de overkoepelende golforganisaties meerdere malen aandacht aan het onderwerp “prijsstelling” gegeven. Maar dat was vrij algemeen en summier. Op een bepaalde manier is het toverwoord in deze “differentiatie” geworden. Daar valt veel van te zeggen en er is ook al de nodige good practice.

Prijsstelling hangt direct samen met de vraag hoe de markt benaderd moet worden. Daarbij spelen onder andere moderne betaalmethoden en social media een steeds grotere rol. De stand van zaken is per golfbaan op dit moment zeer verschillend. Alleen al vanuit die invalshoek is het belangrijk andere mogelijkheden en ideeën te beschouwen.

Voor dit doel hebben wij een aantal modellen ontwikkeld waarmee de variatie van fundamenteel verschillende prijsstellingen kan worden doorgerekend.